Biopsiile endoscopice gastro-intestinale la copii

Desi sunt unele dintre cele mai mari temeri ale parintilor, procedurile chirurgicale la varste fragede sunt adesea necesare. In cazul unor anumite tipuri de afectiuni, este dificil de pus un diagnostic exact. Pentru a-l stabili pe cel corect si a prescrie un tratament corespunzator sunt efectuate biopsii (prelevari de tesut care urmeaza a fi analizat). Rezultatele acestor proceduri sunt rapide, exacte, si pot asigura o recuperare ulterioara completa.

Cand sunt biopsiile gastro-intestinale necesare

Biopsiile efectuate cu ajutorul endoscopiei digestive inferioare sau superioare sunt proceduri invazive, care se realizeaza sub anestezie generala.

“Decizia de a efectua procedura este luata in funcţte de fiecare caz in parte. La sugari si la copiii de varste mici se utilizeaza biopsiile de mucoasa jejunala (parte a intestinului subtire cuprinsa intre duoden si ileon), avand in vedere faptul ca cele mai frecvente cauze ale bolilor digestive in cazul copiilor mici sunt alergiile alimentare (la gluten sau la proteinele din laptele de vaca) ori intolerantele digestive”, precizează dr. Iulia Tincu, medic pediatru in cadrul Delta Hospital.

Aceeasi procedura se aplica si pentru a diagnostica gastrita (infetţioasa, cu Helicobacter pylori, de reflux biliar sau gastric). In ceea ce priveste biopsiile de tract digestiv inferior, ele sunt utile in cazul pacientilor cu sangerari digestive, sau cei suspectati de boala inflamatorie intestinala.

Motive pentru care va puteti baza pe noi

Cunoastem foarte bine ingrijorarile părintilor inainte ca micutii lor sa fie supusi la astfel de proceduri – este normal ca parintii sa se simta nelinistiti cand copilul lor este bolnav. De aceea, este important ca acestia sa stie ca:

  1. Biopsiile sunt, intr-adevar, metode invazive de diagnosticare, insa complicatii apar rareori in acest stadiu
  2. Personalul medical de la Delta Hospital este foarte bine instruit si are o experienta indelungata in efectuarea acestui tip de proceduri
  3. Protocoalele de lucru foarte bine puse la punct asigura savarsirea unui act medical complet si corect.
  4. Anestezia, procedura de care multi parinti se tem, este o manevra necesara si aplicabila in siguranta de la varste foarte mici, datorita echipei medicale supra-specializate si a tehnicilor medicale de ultima ora utilizate cu preponderenta la Delta Hospital.
Share

Lasa un comentariu