Gastric banding

Procedura prin intermediul careia in stomacul pacientului este amplasat un inel de silicon care determina reducerea semnificativa a cantitatilor de alimente cosumate de pacient.

Acest lucru se intampla deoarece alimentele solide bine mestecate se vor acumula in portiunea superioara a stomacului, deasupra inelului de silicon, si vor destinde peretii gastrici de la acest nivel.

Astfel, pacientul va avea o senzatie de satietate care il va determina sa incheie masa dupa doar cateva inghitituri. Senzatia de foame reapare dupa ce alimentele sunt partial digerate si isi continua traseul fiziologic prin tubul alimentar nemodificat. Astfel, pacientul va consuma 4-5 mese pe zi, insa cantitatile de alimente vor fi reduse, un element esential pentru procesul de slabire.

Procedura Gastric Banding este preferata de multi chirurgi, fiind usor de acceptat de majoritatea pacientilor care sufera de obezitate.

Modificarea cantitatii de lichid din interiorul sistemului siliconat se poate realize in mod repetat, in functie de nivelul de competenta pe care il dorim inelului respectiv. Cu cât vom “strangula” mai mult stomacul, cu atat va fi limitat pasajul alimentelor.

Manevra se refera la punctionarea unui rezervor (port de acces) fixat supraaponevrotic, in regiunea epigastrica, unde acesta este conectat la inelul perigastric printr-un tub de silicon. Procedura de ajustare a inelului este nedureroasa, presupunand inteparea tegumentului (a pielii) cu un ac special, foarte fin.

Share

Lasa un comentariu