Remodelarea abdominala prin interventii chirurgicale estetice

Tabu-ul interventiei chirurgiei estetice in corectarea corpului feminin dispare incetul cu incetul. Chiar daca frumusetea este un concept relativ, astazi nenumaratele tehnici si posibilitati chirurgicale iti permit sa schimbi felul in care arati, daca imaginea ta nu iti mai place. Indiferent de motivele care stau la baza unei decizii legate de o interventie estetica, primul pas este informarea si contactarea unui medic specialist.

Daca zona abdominala este cea de care esti nemultumita, specialistul in chirurgie plastica de la Delta Hospital, Rodica Crutescu, ne spune ca exista mai multe metode prin care poti sa corectezi excesul de grasime abdominala. Una dintre acestea este liposuctia sau lipoaspiratia ce presupune “incizii mici, de suprafata. Interventia nu necesita internare si se face sub anestezie generala. Rezultatele se observa dupa prima luna de la operatie. Trebuie sa tinem cont de faptul ca vindecarea este un proces gradual: pacientul va purta un tip de imbracaminte speciala care sa comprime zona interventiei, iar vanataile sunt minime si vor disparea dupa aproximativ doua saptamani. Este important ca cei care se supun acestei interventii sa aiba grija de ei apoi sa reduca efortul depus si sa tina cont de indicatiile medicului care poate sa recomande folosirea unor unguente sau un regim alimentar cat mai sanatos. Procesul nu se termina, asadar, la iesirea din cabinet si tine intr-o foarte mare masura si de ceea ce face pacientul dupa interventie”, mentioneaza dr. Rodica Crutescu.

Abdominoplastia este un alt tip de interventie chirurgicala prin care poate fi indepartat excesul de piele si de grasime de la nivelul abdomenului inferior. Aceasta nu este insa recomandata femeilor care isi doresc sa faca un copil. “De obicei, abdominoplastia presupune o interventie care se face sub anestezie generala si necesita o perioada de spitalizare post-operatorie de cateva zile. Operatia consta intr-o incizie care se face deasupra abdomenului inferior si care lasa, astfel, o cicatrice minora local.”

Nu va speriati daca, pentru o perioada scurta de timp, abdomenul va prezenta umflaturi. Interventia este una delicata si, pana la refacerea completa, trebuie evitata activitatea fizica intensa. De asemenea, exista cateva conditii absolut necesare care trebuie indeplinite inainte de a lua decizia de a te supune abdominoplastiei:

- daca esti fumator/fumatoare renunta la acest obicei cateva saptamani inainte de interventie

- nu te expune prea mult la soare

- evita dietele drastice

- doctorul tau trebuie sa fie complet informat despre alte afectiuni sau probleme de ordin medical ce ar putea impiedica realizarea operatiei.

Recuperarea dupa remodelarea prin abdominoplastie mai presupune si purtarea unei burtiere, masaje locale sau o gimnastica medicala usoara.

Pastreaza echilibrul si alege calea de mijloc, fii atent/a la recomandarile medicilor si nu incerca sa repari mai mult decat e nevoie!” sfatuieste medicul.

Chiar daca uneori recuperarea este mai anevoioasa si nu se produce peste noapte, beneficiile operatiilor estetice sunt multiple: ele iti pot reda increderea in tine si in frumusetea ta fizica si pot fi foarte eficiente in corectarea defectelor sau accidentelor suferite.

Call Center-ul Delta Hospital va sta la dispozitie la numarul de telefon *6788.

Share

Lasa un comentariu